Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Πολιτική

Τι θα δώσει τελικά η Μέρκελ στο Λοβέρδο;

Τεχνογνωσία δια χειρός… Μέρκελ για το ελληνικό σύστημα Υγείας αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα με… κουμπάρο τον Ράιχενμπαχ!  Τι θα γίνει και τι θα πάρει ο Λοβέρδος από την καγκελάριο;
Εδώ και καιρό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επιδίωκε να πάρει από τους Γερμανούς την τεχνογνωσία αλλά και τον τρόπο εφαρμογής των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) δηλαδή το σύστημα με το οποίο τιμολογούν οι Γερμανοί τη νοσηλεία των ασθενών στα νοσοκομεία τους.
Ωστόσο οι αρμόδιες γερμανικές αρχές είχαν αρνηθεί την παραχώρηση αυτή υποστηρίζοντας ότι αποτελεί έργο δεκαετίας που δεν μπορεί να παραχωρηθεί δωρεάν.
Τελικώς μετά την επίσκεψη του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της ΕΕ για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και τη συνάντησή του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού υπουργείου Υγείας.
Τι θα δώσουν οι Γερμανοί στους Έλληνες με το μνημόνιο αυτό;
Τεχνογνωσία για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα ΚΕΝ αλλά και συμβουλές για το πειθαρχικό σύστημα που ισχύει στα δικά τους ασφαλιστικά Ταμεία. Σημείο μάλλον χρήσιμο για εμάς μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο ΙΚΑ με τους υπαλλήλους που πλούτιζαν με χρήματα των ασφαλισμένων.
iatropedia.gr

Related posts