Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Πολιτική

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Ε.Βενιζέλος – Την Τρίτη η ανακοίνωση του νέου υπουργού Οικονομικών


Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπέβαλε την παραίτηση του.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εξήρε το έργο που έφερε σε πέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος με μεγάλη επιτυχία. “Σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες η συμβολή του ήταν αποτελεσματική, στην εφαρμογή των πολιτικών μας ως κυβέρνηση. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική και αποτελεσματική” είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: “Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε στέρεο έδαφος και σε νέα φάση θετικών προοπτικών, πήραμε πολύ δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις για μεγάλο μέρος της κοινωνίας ήταν όμως αναγκαίες για να διασφαλίσουμε την σταθερότητα και να κατοχυρώσουμε την θέση μας στο ευρώ.”
 
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε όλους τους υπουργούς για την συμβολή τους και την συνεργασία του ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε μία ιδιαίτερη αναφορά του εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την εκλογή του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και είπε πως υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. “Κληρονομιά αυτής της κυβέρνησης είναι η εθνική συνεννόηση”, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
 
 
Νωρίτερα ο κ.Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
 
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
 
-Χαμογελαστό σας βλέπω, είπε ο κ. Παπούλιας.
 
-Το δικαιούμεθα, απάντησε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: “η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της. Μας ξεπέρασε η κοινωνία. Και σας τα λέω αυτά, όχι μόνο ως ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αλλά ως προσωπικότητα που προέρχεστε από τα σπλάχνα της παράταξης”.
 
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως “τώρα που βρισκόμαστε στο μεταίχμιο σαν χώρα, πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε μια προσπάθεια να μη χαλαρώσουμε και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή των νέων μέτρων. Εάν δεν το κάνουμε, θα στρέφεται αυτό κατά της μεσαίας τάξης που ήδη πλήττεται σημαντικά”.
 
-Τελικά πόσοι ψήφισαν; ρώτησε ο κ. Παπούλιας.
 
– Διακόσιες σαράντα χιλιάδες, απάντησε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Tην Τρίτη στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.
 
Αύριο θα ξεκαθαριστεί ποιός θα είναι ο νέος γραμματέας του κόμματος, ενώ ακόμα συζητούνται οι ψήφοι που έπεσαν στην κάλπη από 13 που είχαν βγει για λιγο έξω από το “μαντρί”.
 
Πόρτα για την επιστροφή τους στο ΠΑΣΟΚ άνοιξαν χθες οι: Μιλένα Αποστολάκη, Βάσω Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χρύσα Αράπογλου, Χρίστο Βερελή, Γιώργο Λιάνη, Θωμά Ρομπόπουλο, Χρήστο Κατσούρα, Αλέκο Αθανασιάδη, Δημήτρη Βαρβαρίγο, Αργύρη Λαφαζάνη, Θόδωρο Παραστατίδη και Παύλο Στασινό που άσκησαν χθες το εκλογικό τους δικαίωμα.
 
Σύμφωνα με συνεργάτες του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, «το γεγονός και μόνο ότι είναι κοντά μας αποτελεί μία αρχή για τον καθένα ξεχωριστά να βρει τον τρόπο και τον δρόμο της επιστροφής».
 
Δεν πήραν μέρος στις εσωκομματικές διαδικασίες οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Εκτωρ Νασιώκας και Γιώργος Φλωρίδης.

Related posts