Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Πολιτική

Σόιμπλε: «να εφαρμόσει γρήγορα το πρόγραμμα η Ελλάδα αντί να ζητάει περισσότερα»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσθέτει, δε, ότι “η μπάλα είναι τώρα στους Έλληνες και είναι στο χέρι τους να μπορέσουν να τους εμπιστευθούν και πάλι οι πολίτες της Ευρώπης”.

Να εφαρμόσει γρήγορα τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, παροτρύνει την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung», ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι «πρέπει τώρα η πιο σημαντική αποστολή της νέας κυβέρνησης να είναι η γρήγορη και χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος, αντί και πάλι να ρωτάει τι ακόμη περισσότερο μπορούν να κάνουν οι άλλοι».

 

Εξάλλου, το ενδεχόμενο αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα απορρίπτει ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag» τονίζει: «Δεν βλέπω κανένα νόημα στο παιχνίδι για χρόνο. Για τη Γερμανία αυτό σημαίνει επιπλέον επιβαρύνσεις ύψους δισεκατομμυρίων. Απαιτούμε οι Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» και σημειώνει ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείψει την πορεία της σταθερότητας, αναπόφευκτη συνέπεια θα ήταν να την εγκαταλείψουν και οι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ ακόμη και στη Γερμανία – σε ομοσπονδιακό και σε περιφερειακό επίπεδο – ουδείς, εκτιμά, θα τηρούσε πλέον το «φρένο χρέους».

 

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να τεθεί εκτός Ευρωζώνης, ο κ. Ζεεχόφερ αναφέρει ότι «εάν οι Έλληνες δεν πληρούν τους όρους λιτότητας, τότε οι Χριστιοανοκοινωνιστές βλέπουν σε μια έξοδο έναν πιθανό και αποδεκτό δρόμο».

Related posts