Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Κόσμος

Σφυροκοπούνται συριακές συνοικίες

O συριακός στρατός εξαπέλυσε σήμερα επίθεση στη συνοικία Καφαρζίτα της επαρχίας Χάμα, στην κεντρική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«’Υστερα από τρεις ημέρες βομβαρδισμών και μαχών με τους αντάρτες, οι τακτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, εξαπέλυσαν επίθεση στη συνοικία Καφαρζίτα», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυνάμεις του στρατού προέβησαν σε συλλήψεις.

«Φορτηγά που μετέφεραν μέλη πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο καθεστώς εισήλθαν στη συνέχεια στη συνοικία αυτή», τονίζεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, σύμφωνα με το οποίο, οι πολιτοφυλακές αυτές λεηλατούν σπίτια και καταστήματα, τα οποία έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους για να γλιτώσουν από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος εξαπέλυσαν επίσης επίθεση στην περιοχή Χίφα της επαρχίας της Λατάκειας, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στην οποία, όπως και σε άλλες περιοχές, διεξάγονται σφοδρές μάχες.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύχτα και στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπου τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίσθηκαν, στη διάρκεια μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στη συνοικία Καφρουέιντ. Οι τακτικές δυνάμεις βομβαρδίζουν και την πόλη Χομς, σε συνοικίες της οποίας ερρίφθησαν πολλές οβίδες.

Related posts