Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Πολιτική

Συνάντηση Ρουπακιώτη με Τσοχατζόπουλο, Γαβαλά και Ντερτιλή στον Κορυδαλλό

 

 

 

 

 

 

 

Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή ο υπουργός, Αντώνης Ρουπακιώτης και ο υφυπουργός, Κώστας Καραγκούνης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους κρατούμενους του ιδρύματος και έδωσαν το στίγμα της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσουν στον τομέα του σωφρονιστικού συστήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το protothema.gr, κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους κρατούμενους της ΣΤ΄ πτέρυγας των φυλακών, παρόντες ήταν και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ακης Τσοχατζόπουλος που έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Απρίλιο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ο σχεδιαστής Λάκης Γαβαλάς, επίσης προσωρινά κρατούμενος για χρέη προς το δημόσιο αλλά και ο απριλιανός πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής.

Ο κ. Ρουπακιώτης με τον κ. Καραγκούνη τόνισαν ότι αντιμετωπίζουν θετικά την ανάγκη διαγραφής πειθαρχικών ποινών και τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης αδειών και της απόλυσης με όρους.

Επίσης, ανέφεραν, ότι θα προωθηθούν άμεσα οι τροποποιήσεις των προϋποθέσεων μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο σωφρονιστικός αυτός θεσμός.

Απευθυνόμενοι στους κρατούμενους, υπουργός και υφυπουργός είπαν χαρακτηριστικά πως «θα έχουμε απευθείας και συνεχή διάλογο. Ο δίαυλος επικοινωνίας με το υπουργείο θα είναι πάντα ανοιχτός για την υποβολή των αιτημάτων σας. Είναι η πρώτη μας επίσκεψη στον Κορυδαλλό και θα επακολουθήσουν επισκέψεις και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα».

Τέλος, ο κ. Ρουπακιώτης επισήμανε ότι μέλημα του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά καθώς και του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα, ενώ όταν ρωτήθηκε από τους κρατούμενους για τις σκληρές ποινές και τις εύκολες προφυλακίσεις, επανέλαβε την πάγια αντίληψή του ότι η εξαντλητική αυστηρότητα των ποινών δεν υπηρετεί τη σύγχρονη σωφρονιστική αντίληψη και δεν μπορεί να δώσει λύσεις.

Related posts