Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Πολιτική

Συνάντηση Γιούνκερ – Μπακογιάννη την Τετάρτη


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup στις 13.00 (ώρα Ελλάδος) ενώ θα επισκεφτεί και τον EFSF, προκειμένου να συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον γενικό γραμματέα και τον διευθυντή έρευνας και θεσμικών σχέσεων.
Πριν την επιστροφή της στη Αθήνα την Πέμπτη, η κα Μπακογιάννη θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε όλες τις συναντήσεις της θα παρουσιάσει τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ανάγκη εφαρμογής ενός δεύτερου “σχεδίου Μάρσαλ”.
Σε ότι αφορά την εσωτερική επικαιρότητα, η Δημοκρατική Συμμαχία απέδωσε ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών για την ταλαιπωρία των πολιτών στα καταστήματα της ΔΕΗ και τις εφορίες προκειμένου να πληρώσουν τον ειδικό φόρο ακινήτων.
«Αντί όμως η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να δυσχεραίνει τη ζωή των πολιτών και να απειλεί με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος τα μικρά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που καθημερινά εξαθλιώνονται, καλά θα κάνει να εντοπίσει και να ζητήσει τα χρωστούμενα από τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που φοροδιαφεύγουν καθώς και να προχωρήσει σε άμεσο εξορθολογισμό των χρεών της ΔΕΗ. Η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της. Μην την προκαλείτε περισσότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης.
Επίσης και ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε ότι “το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και κανείς δεν δικαιούται να το κόβει από τους πολίτες εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους σε μια περίοδο σκληρής οικονομικής κρίσης” επισημαίνοντας πως η ΔΕΗ οφείλει να εξορθολογήσει τις εισπράξεις της ώστε να μη δημιουργούνται χρέη.

Related posts