Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Ελλάδα

Στο αυτόφωρο μαθητές που επιχείρησαν κατάληψη σχολείου στη Λαμία

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι έντεκα ενήλικες μαθητές που επιχείρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα να προχωρήσουν σε κατάληψη του 2ου ΕΠΑΛ, στο κέντρο της Λαμίας.

 

Οι μαθητές του σχολείου, αλλά και εξωσχολικοί, μπήκαν στο προαύλιο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν συνθήκες κατάληψης έτσι ώστε τις πρωινές ώρες να μην λειτουργήσει το σχολείο. Έγιναν αντιληπτοί και ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στη συνέχεια ο εισαγγελέας.

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Λαμίας Νικήτα Θεολογίτη οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας συνολικά 21 ατόμων από τους οποίους δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι και ήδη συντάσσονται δικογραφίες σε βάρος των γονέων και κηδεμόνων τους για παραμέληση ανηλίκου. Οι υπόλοιποι έντεκα που ήταν πάνω από 18 ετών οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο σήμερα το μεσημέρι όπου εκεί ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του σχολείου δεν υπέβαλε μήνυση για πιθανές φθορές μέσα στο σχολείο αφού δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ συμμαθητές τους το μεσημέρι βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση στους συλληφθέντες. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο κτίριο μαζί με το ΕΠΑΛ συστεγάζεται και το Νυχτερινό Γυμνάσιο- Λύκειο.

 

Πριν 24 ώρες ο εισαγγελέας και πάλι έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τερματίσουν την απόπειρα κατάληψης μαθητών του 1ου Λυκείου Λαμίας, χωρίς όμως να υπάρξουν συλλήψεις και προσαγωγές, αφού απέδωσε ο διάλογος μεταξύ μαθητών και του διευθυντή του σχολείου.

 

Πάντως, οι εντολές που έχουν δοθεί, αλλά και η μεταμεσονύχτια παρουσία του ίδιου του προϊσταμένου της Εισαγγελίας έξω από τα σχολικά συγκροτήματα πιστοποιούν τη θέληση να μην επιτραπεί τη φετινή περίοδο η διαμόρφωση ενός κλίματος καταλήψεων στα σχολεία χωρίς ακόμη να είναι γνωστές οι αντιδράσεις των μαθητών.

Related posts