Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Πολιτική

Στη Βουλή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες το θέμα των κρουσμάτων ελονοσίας

Στη Βουλή με ερώτησή τους φέρνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το θέμα των κρουσμάτων ελονοσίας, με αφορμή το περιστατικό του επτάχρονου κοριτσιού που μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη Λάρισα σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Σε δηλώσεις της η βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει το συγκεκριμένο περιστατικό. Αφού σημείωσε ότι το παιδί είχε κάνει διακοπές στην Λακωνία, όπου -όπως επεσήμανε- «πέρυσι καταγράφηκε πλήθος κρουσμάτων ελονοσίας στον τοπικό πληθυσμό λόγω της παρουσίας Πακιστανών λαθρομεταναστών φορέων της νόσου», η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο (7/12/2011) το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο αρμόδιος φορέας του για τις μολυσματικές ασθένειες (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαβεβαίωνε εγγράφως την Βουλή ότι «το φαινόμενο οδεύει προς την λήξη του» και ότι «δεν υπάρχει κανένας τουριστικός κίνδυνος»

 

«Προφανώς ούτε η επιδημία ελονοσίας έχει σταματήσει, ούτε όμως κι η επιδημία ανευθυνότητας των αρμοδίων», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιληφθεί «ότι έχει προσωπικές ευθύνες έναντι των Ελλήνων πολιτών για τη δημόσια υγεία».

Related posts