Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Κόσμος

Σουδάν: 31 νεκροί σε αεροδρομικό δυστύχημα στο Ταλόντι

Νεκροί είναι και οι 31 επιβάτες του αεροσκάφους που συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Ταλόντι στο Σουδάν.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, το αεροπλάνο, που μετέφερε μια επίσημη αντιπροσωπεία της σουδανικής κυβέρνησης στο Νότιο Κορντοφάν όπου επρόκειτο να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού, επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) όταν ακούστηκε μια έκρηξη. Ο αξιωματούχος ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.

 

Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει πόσοι και ποιοι υπουργοί της σουδανικής κυβέρνησης επέβαιναν στο αεροπλάνο. Το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε νωρίτερα ότι στην αντιπροσωπεία μετείχε ο υπουργός Καθοδήγησης και Παραγωγικών Πόρων Χαλίλ Αμπντάλα. Σύμφωνα ωστόσο με το Αλ Τζαζίρα οι υπουργοί ήταν δύο και συνοδεύονταν από δημοσιογράφους και σωματοφύλακες.

 

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Σουδάν λόγω του «γερασμένου» στόλου που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια γιατί τα αεροσκάφη τους δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας των αερομεταφορών.

Related posts