Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Απρ 2024
Lifestyle

ΣΟΚ: Ο Ομπάμα εξαφάνισε όλες τις λευκές φιλενάδες του!

 

 

 

 

 

 

 

Την ημέρα που ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια για την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα φρόντισε να διαγράψει από το βιογραφικό του οτιδήποτε τον συνέδεε με το «λευκό» παρελθόν του. Οι επικοινωνιολόγοι επέμεναν ότι το μότο του «πρώτου Αφροαμερικανού για την προεδρία» θα τον έφερνε στον Λευκό Οίκο. Και τον έφερε.

Το προφίλ του πλανητάρχη όπως το σκιαγραφεί ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος, Ντέιβιντ Μαράνις, στη βιογραφία του με τίλο «Barack Obama: The Story» παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθότι είναι -αν μη τι άλλο- κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε ποτέ διαβάσει για εκείνον.

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αναφέρεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμπα υπήρξε ερωτευμένος με «λευκές» γυναίκες πριν κάνει πρόταση γάμου στη Μισέλ (γνωρίστηκαν στο Σικάγο το 1989), πληροφορία την οποία ο ίδιος προσπάθησε πάρα πολύ να κρατήσει μακριά από τα media κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Όταν, λοιπόν, η Ζενεβιέβ Κουκ γνώρισε τον Μπαράκ Ομπάμπα, στην κουζίνα μιας κοινής τους φίλης σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, Χριστούγεννα του 1983, εκείνος φορούσε τζιν, μακό μπλουζάκι και μαύρο δερμάτινο τζάκετ. Την εντυπωσίασε το γεγονός ότι αυτός ο άνετος και με μεγάλη αυτοπεποίθηση νεαρός μάντεψε αμέσως την αυστραλιανή καταγωγή της!

Όπως της εξήγησε, είχε γνωρίσει πολλές Αυστραλέζες όταν ζούσε στην Ινδονησία με τη μαμά και τον πατριό του. Σύντομα συνειδητοποίησαν ότι είχαν ζήσει στην Ινδονησία την ίδια περίοδο και… κουβέντα στην κουβέντα πιο κοντά.

«Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και λίγες μέρες αργότερα μου τηλεφώνησε να βρεθούμε στο σπίτι του. Μαγείρεψε το δείπνο μας, φάγαμε και μετά πήγαμε στην κρεβατοκάμαρα. Και έμεινα όλη τη νύχτα μαζί του. Ήταν σχεδόν αναπόφευκτο», λέει η ίδια και επισημαίνει ότι δεν ήταν το πρώτο λευκό κορίτσι του Μπάρι, ούτε και το τελευταίο!

Ο πρώτος ίσως μεγάλος έρωτας του προέδρου γεννήθηκε στο κολέγιο Occidental στις αρχές των 80s, στο Λος Άντζελες. Η Αλεξάντρα Μακ Νίαρ ήταν αρχισυντάκτρια στο περιοδικό του κολεγίου, ξανθιά και πρόθυμη να δημοσιεύσει τα ποίηματα που έγραφε ο νεαρός Ομπάμα.

Ο Μαράνις περιγράφει την κοπέλα αυτή «λυγερή και μυστηριώδης, με πρόσωπο σαν της Μέριλ Στριπ στα νιάτα της και ένα λογοτεχνικό μποέμ αέρα» ενώ επισημαίνει ότι εκείνο που την γοήτευσε στον Ομπάμα ήταν η φιλοδοξία, το χιούμορ και η εξωτερική του εμφάνιση.

Θυμάται το πρώτο τους καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη (μετακόμισαν και οι δύο για σπουδές) «με ατελείωτους περιπάτους στην πόλη, περιπλανήσεις στα εστιατόρια της πόλης, χαλαρές στιγμές στα διαμερίσματά τους, επισκέψεις στα μουσεία και όνειρα για τη ζωή».

Όταν οι δυο τους χώρισαν («γιατί είχαμε γίνει πλέον περισσότερο φίλοι από σύντροφοι), η Μακ Νίαρ παντρεύτηκε τον Σέρβο πυγμάχο Μπομ Μπόζιτς (ο οποίος είχε καταδικαστεί για ληστεία τράπεζας) και ο 22χρονος πλέον Ομπάμα γνώρισε την Κουκ.

Τις Κυριακές η Κουκ τον θυμάται στο φτηνό διαμέρισμά του στο Upper West Side -όπου κυκλοφορούσαν κατσαρίδες- να τριγυρνά ημίγυμνος, με ένα μπλε-άσπρο σαρόνγκ (κάτι σαν παρεό) να κρατά στο ένα χέρι τον καφέ και στο άλλο το σταυρόλεξο των New York Times.

«Το υπνοδωμάτιο του είχε αυτή τη γλυκιά μυρωδιά της κολόνιας Brut ανακατεμένης με καπνό», λέει και προσθέτει πως όταν του είπε «σ’ αγαπώ», της απάντησε «σε ευχαριστώ».

Γενικά «στο σεξ ήταν πολύ θερμός αλλά στα υπόλοιπα διατηρούσε τις αποστάσεις τους. Μπορεί να έλεγε γλυκόλογα και να σου ανοιγόταν σαν χαρακτήρας αλλά πολλές φορές ήταν ψυχρός. Είχε μεγάλο πρόβλημα με την φυλετική του ταυτότητα. Ήταν λευκός ή μαύρος; Αμερικανός ή πολίτης του κόσμου;»!

Η Ζινεβιέβ κατάλαβε ότι ο Ομπάμα αναζητούσε κάτι διαφορετικό και έγραψε στο ημερολόγιό της: «Αυτή η λυγερή, κεφάτη, δυνατή μαύρη γυναίκα τον περιμένει κάπου εκεί έξω!». Ο ίδιος τότε βέβαια της έλεγε ότι δεν θα ένιωθε ποτέ πραγματικά άνετος δίπλα σε μια μαύρη σύντροφο.

Προφανώς, έκανε λάθος.

iefimerida.gr

Related posts