Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κόσμος

Σκοτώθηκε αστυνομικός που είχε επιβιώσει 16 επιθέσεων εναντίον του


Από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό πέθανε ένας αφγανός αστυνομικός, που ήταν ιδιαίτερα ενεργός στη μάχη εναντίον των Ταλιμπάν και ο οποίος είχε επιβιώσει 16 προηγούμενων επιθέσεων εναντίον του, όπως δήλωσε αστυνομική πηγή.
Ο Τορ Τζαν, διοικητής της αστυνομίας του Ουαζιριστάν, νότιας επαρχίας του Αφγανιστάν προπύργιου των Ταλιμπάν, σκοτώθηκε σήμερα όταν το αυτοκίνητό του πέρασε πάνω από μια αυτοσχέδια βόμβα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάριντ Άιλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
“Ήταν πολύ ενεργός εναντίον των Ταλιμπάν, οι οποίοι τον θεωρούσαν εχθρό. Είχε επιβιώσει 16 επιθέσεων. Πέθανε από την δέκατη έβδομη”, σχολίασε ο Άιλ.
Οι Ταλιμπάν μάχονται από το 2001, οπότε εκδιώχθηκαν από την εξουσία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, εναντίον της αφγανικής κυβέρνησης και των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.
Οι αντάρτες βάζουν κυρίως στο στόχαστρό τους τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν, οι οποίες αναμένεται να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας της χώρας μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο τέλος του 2014.

Related posts