Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Σιβηρία θυμίζουν πόλεις της Μακεδονίας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δριμύ ψύχος επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες που πέφτουν κάτω από το μηδέν, παγετό και χιόνια που καθιστούν αναγκαίες τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί ο υδράργυρος έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενω αρνητικές ήταν οι θερμοκρασίες σ’ όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με τις χαμηλότερες να καταγράφονται στις Σέρρες (-5 βαθμοί Κελσίου).

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι πολίτες όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία. Οι χώροι είναι στεγασμένοι και θερμαινόμενοι και όσοι έχουν ανάγκη θα μπορούν εκεί να βρίσκουν ένα κατάλυμα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Οι χώροι αυτοί είναι: το Ε’ ΚΑΠΗ (Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ), το 13ο Γυμνάσιο (Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9.30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί) και το Β’ ΚΑΠΗ (Λαγκαδά 35, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ).

Στη Δυτική Μακεδονία σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου. Χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και Βιτσίου. Το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα των Τριών-Πέντε Πηγαδιών και Σελίου, στην Ημαθία, καθώς επίσης στις επαρχιακές οδούς ‘Αρνισσας – Αγίου Αθανασίου (Πέλλα) και Καστανερής – Λιβαδίων (Κιλκίς).

 

Related posts