Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαρ 2024
Ελλάδα

Σε αδιέξοδο οι γονείς ανάπηρων τέκνων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την κατηγορηματική του αντίθεση εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη σε νέες πρόσθετες προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση γονέων αναπήρων τέκνων σε εκκρεμείς αιτήσεις, καθώς αυτές φέρνουν σε αδιέξοδο τους ενδιαφερόμενους.

Γονείς αναπήρων τέκνων που είχαν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης, ζήτησαν τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη λόγω ξαφνικής αλλαγής των προϋποθέσεων του νόμου, αλλά ούτε μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους από την οποία αποχώρησαν.

Σε πόρισμά του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να ερευνηθεί το θέμα και να αναζητηθεί λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια ευαίσθητη ομάδα πολιτών.

Ο Συνήγορος του Πολίτη σημειώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι βάσισαν το αίτημα συνταξιοδότησής τους στις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις που ίσχυαν όταν παραιτήθηκαν από την υπηρεσία τους ή διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ωστόσο, το νέο νομικό πλαίσιο, στο πεδίο εφαρμογής του οποίου εντάχθηκαν όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής και του λόγου για τον οποίο παραμένουν σε εκκρεμότητα, έθεσε επιπλέον προϋποθέσεις, πέραν αυτών που ίσχυαν κατά τον χρόνο υποβολής των αιτημάτων των ενδιαφερομένων.

Σημειώνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις πολίτες έχουν ήδη δικαιωθεί έπειτα από ένστασή τους στο αρμόδιο όργανο του ασφαλιστικού φορέα (τοπική, διοικητική επιτροπή).

 

Related posts