Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Απρ 2024
Πολιτική

Σαμαράς: «η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα»

Αισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BHMagazino και που δημοσιεύεται αύριο.

 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρώπη «θα ψηφίσει Ελλάδα. Οι εταίροι θα δουν τις αλλαγές που γίνονται. Δίνουμε τα σωστά μηνύματα και αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας», ενώ τόνισε το πακέτο μέτρων θα πρέπει να έχει ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.

 

«Η επόμενη δόση είναι απαραίτητη για την επιστροφή της ρευστότητας στην οικονομία. Δεν μπορεί να καθυστερήσει. Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται να κλείσουν και η ανεργία μεγαλώνει», πρόσθετει ο κ. Σαμαράς.

Δεν πρέπει να αφήνουμε σκιές

 

Στο ζήτημα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος τονίζει ότι ισχύει η θέση του για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, γιατί όπως λέει «όσο αφήνουμε σκιές, δε σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε τους αθώους».

 

Τονίζει ακόμη πως «ο καλύτερος τρόπος να αποκρυβεί ένα σκάνδαλο είναι να εφευρεθεί ένα ψευτοσκάνδαλο και να πέσει όλη η προσοχή της κοινής γνώμης στο δεύτερο. Και ο πιο συνηθισμένος τρόπος να προστατευθούν οι ένοχοι είναι να κυνηγηθούν αθώοι. Γι αυτό λέω όλα στο φως και αμέσως. Για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια».

Στην ερώτηση αν κινδυνεύει η δημοκρατική ομαλότητα, σημειώνει πως «η δημοκρατία δεν κινδυνεύει΄μόνο από τους εχθρούς της, αλλά, κυρίως από την ολιγωρία όσων την υπερασπίζονται. Είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα από καθε παρανομία. Είτε από “κουκουλοφόρους” , είτε από “τάγματα εφόδου”‘ και προσθέτει ” τέρμα οι εκπτώσεις στην παρανομία».

 

Related posts