Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Πολιτική

Σήμερα η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε έπειτα και από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ειδικότερα, μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρξε έντονο παρασκήνιο όσον αφορά στη διάταξη των κομμάτων που κάθονται στην αριστερή πτέρυγα της Βουλής. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμβιβαστική λύση, όσον αφορά τα βουλευτικά έδρανα που θα καταλάβουν.

Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα, λύση θα κληθεί να δώσει ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Τραγάκης που μέχρι την εκλογή του νέου Προέδρου θα ασκεί καθήκοντα προσωρινού προέδρου του Σώματος.

Οι θέσεις των υπολοίπων κομμάτων

Στην κεντρική πτέρυγα θα καθίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακριβώς πίσω τους, θα βρίσκονται οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καταλάβουν τα πάνω έδρανα πίσω από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής

Την ίδια ώρα, ζήτημα έχει δημιουργηθεί με την εκλογή των αντιπροέδρων, καθώς η έβδομη θέση που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για τα πρώτα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα, προορίζεται για τη Χρυσή Αυγή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου θα προτείνει για έβδομο αντιπρόεδρο είτε τον βουλευτή Επικρατείας κ. Χ. Παππά είτε τη σύζυγο του προέδρου, κ. Ελένη Ζαρούλια.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρότρυνε τα κόμματα να συνεννοηθούν και να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους, ούτως ώστε η έβδομη θέση να μείνει κενή.

Related posts