Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Πολιτική

Π.Mπεγλίτης: “Oι βουλευτές έχουν ευαισθησίες. Δεν είναι πρόβατα”

Υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, τάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

Ο Πάνος Μπεγλίτης απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει το αποτέλεσμα της προχθεσινής ψηφοφορίας στη βουλή για το άρθρο του πολυνομοσχεδιου που αφορούσε το ωράριο των φαρμακείων τόνισε ότι «οι υπουργοί, όλων των κομμάτων, πρέπει να σεβαστούν τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες».

 

«Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες δεν είναι λόχοι. Οι βουλευτές έχουν αγωνίες, έχουν ανασφάλειες, έχουν ευαισθησίες, δεν είναι πρόβατα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

 

«Ενόψει της κατάθεσης των νέων νομοσχεδίων, οι υπουργοί που μετεχουν στην κυβερνηση Παπαδήμου, θα πρέπει να διαβουλευτούν με τους βουλευτές πριν προχωρήσουν σ΄ οτιδήποτε. Αν δεν υπάρξει ένα στέρεο διαπραγματευτικό πλαίσιο κυβέρνησης-κομμάτων με τη τρόϊκα, όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα έχουν πρόβλημα στην κατάθεση κάποιου δύσκολου νομοσχεδίου», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.

 

Συμφωνούμε με τη Συνταγματική αλλαγή. Είναι, όμως, ευκαιρία -μέσα από την παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου-να συζητήσουμε μια σειρά από άλλα θέματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, ο εκλογικός νόμος, η Δικαιοσύνη και να συνεισφέρουμε στην ανανέωση του πολιτικού συστήματος.

 

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα ο Πάνος Μπεγλίτης τόνισε οτι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την κατάργηση της Εθνικης Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή».

 

Όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, την Πέμπτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την στήριξη της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι δεν διάβασε το μνημόνιο, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε οτι δεν τίθεται θέμα διαγραφής, επεσήμανε όμως ότι κάποιες δηλώσεις κουράζουν, προσβάλουν την παράταξη μας. Ολοι συμμετείχαμε στο υπουργικό συμβούλιο και λάβαμε αυτές τις αποφάσεις. Ασφαλώς ενοχλούν, και μένα με ενοχλούν, τέτοιες δηλώσεις», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

 

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα ξένων τοποτηρητών, ο Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει γιατί προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια».

 

ΠΗΓΗ: ert.gr

Related posts