Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Απρ 2024
Blender

Πώς να ξεστολίσετε το δέντρο και να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα στολίδια σας

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν στην αποθήκευση των στολιδιών και του χριστουγεννιάτικου δέντρου και μερικά από τα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι: θήκες αυγών, πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, σακουλάκια, κουτιά γλυκών, κουτιά παπουτσιών και ζώνες παλιές.

Απλά, για να προστατευθούν τα πιο εύθραυστα στολίδια, καλό είναι να τα τυλίγεται με bubble wrap, ρυζόχαρτα ή χαρτιά από παλιά περιοδικά και εφημερίδες.

Η τεχνική από κάτω προς τα πάνω

Αυτή είναι μια τεχνική που θα μας βοηθήσει πολύ τόσο να ξεστολίσουμε όσο και όταν έρθει η ώρα να ξαναστολίσουμε το δέντρο μας. Και είναι πολλή απλή: Όπως έχουμε την κούτα τοποθετούμε στον πάτο εκείνα τα διακοσμητικά που την επόμενη χρονιά θα χρειαστούμε τελευταία και πιο πάνω εκείνα που θα πρέπει να βγάλουμε πρώτα. Άρα όπως ξεστολίζουμε τα τοποθετούμε μέσα στο κουτί αντίστροφα!

Πριν από όλα τα υπόλοιπα, είναι σημαντικό να ξεσκονίζετε με ένα πανάκι τόσο τα στολίδια του δέντρου όσο και όλα τα διακοσμητικά γιατί για να διατηρήσουν την λάμψη και την ομορφιά τους πρέπει να αποθηκευτούν καθαρά!

Στολίδια

Τοποθετήστε πλαστικά ποτηράκια μέσα σε ένα κουτί και τοποθετήσετε στο καθένα από αυτά τις χριστουγεννιάτικες μπάλες ή τα μικρά στολίδια σας. Έτσι, δεν θα μπλεχτούν μεταξύ τους, θα είναι τακτοποιημένα και θα αποφύγετε τον κίνδυνο να σπάσουν. Για μικρότερα στολίδια χρησιμοποιείστε τις θήκες των αυγών που στοιβάζονται κιόλας και διατηρούνται όλα τακτοποιημένα.

Λαμπάκια

Μια εύχρηστη ιδέα για να αποθηκεύσετε τα λαμπάκια, είναι να τα τυλίξετε σε μια κρεμάστρα. Αυτό θα βοηθήσει να μην μπερδεύονται τα λαμπάκια μεταξύ τους και θα είναι ποιο εύκολο να τα ξαναστολίσετε του χρόνου. Την ίδια δουλειά μπορείτε να κάνετε και με ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι.

Καθαρισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Αφού το ξεστολίσουμε το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσουμε το δέντρο μας! Ένας απλός και γρήγορος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το σκουπάκι χειρός ή την ηλεκτρική σκούπα τοποθετώντας απλά το εξάρτημα για το ξεσκόνισμα και ρυθμίζοντας την αντίστοιχη ένταση. Περνώντας ένα ένα τα κλαδιά και όλα τα μέρη του δέντρου αφαιρείται όλη η σκόνη που έχει καθίσει πάνω του όλες αυτές τις μέρες!

Ένας ακόμα τρόπος καθαρισμού είναι μετά το ξεστόλισμα και την αποσυναρμολόγησή του και αφού ρουφήξουμε τη σκόνη με τη σκούπα, να το ψεκάσουμε με ένα διάλυμα που θα έχουμε φτιάξει από 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος ξύδι! Μετά σκουπίζουμε όλα τα μέρη με μια πετσέτα για να καθαρίσει και το αποθηκεύουμε.

Προσοχή : Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά πριν την αποθήκευση καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναπτυχθεί μούχλα μέσα στο κουτί ή την σακούλα από την υγρασία!

Για την αποθήκευση του χριστουγεννιάτικου δέντρου υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές. Μπορείτε απλά να το βάλετε μέσα στην κούτα του (εάν την έχετε) ή να το τυλίξετε σε παλιά σεντόνια ή τραπεζομάντηλα ολόκληρο ή αποσυναρμολογημένο. Εάν είναι σχετικά μικρό, μπορείτε να το τυλίξετε με ζελατίνα συσκευασίας. Σε αυτή την περίπτωση θα πιάνει τον λιγότερο δυνατό χώρο και δεν θα γεμίσει σκόνη. Την επόμενη χρονιά, κόβετε με ψαλίδι την ζελατίνα και το δέντρο είναι έτοιμο!

Τέλος μαζέψτε προσεκτικά όλα τα κεριά και τα διακοσμητικά που υπάρχουν σε όλους τους χώρους του σπιτιού και όταν τελειώσεις με το πακετάρισμα μην ξεχάσεις να γράψεις έξω από κάθε κουτί τι περιέχει!

Related posts