Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Ελλάδα

Που και πότε θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις αύριο στην Αθήνα

Aπόρθητο φρούριo θα θυμίζει η Αθήνα, με σκοπό να μη δημιουργηθεί κανένα περιστατικό έντασης κοντά σε περιοχή όπου θα βρίσκεται η κ. Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ αναμένεται να φτάσει στην πρωτεύουσα στις 12 το μεσημέρι ενώ το γεύμα προς τιμήν της θα δοθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στις 16.45 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με απόφαση του Αττικάρχη, απαγορεύεται αύριο, από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, οποιαδήποτε συγκέντρωση και πορεία σε μεγάλο μέρος της Αθήνας και ειδικότερα σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα καταλύσει και σε όλα τα τμήματα της διαδρομής, που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις της.

Από τη ΓΑΔΑ διευκρινίστηκε ότι η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένο τμήμα της Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής και ως εκ τούτου οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματισθεί για αύριο σε Ομόνοια και Σύνταγμα θα γίνουν κανονικά.

Οι διαδηλώσεις αρχίζουν από σήμερα με το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Μάλιστα, οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό θα παραμείνουν κλειστοί από τις 3 μετά το μεσημέρι.

Πρόκειται για προληπτικό μέτρο που ελήφθη με εντολή της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, με αφορμή και το σημερινό συλλαλητήριο.

Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας».

Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τις 15:00 σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια.

Tη συμμετοχή της στην παναττική στάση εργασίας από τις 12 αύριο μεσημέρι έως τέλος του ωραρίου, και το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα).

Κλειστά θα μείνουν αύριο Τρίτη, από τις 12.00 έως τις 14.00, τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω στάσης εργασίας στο πλαίσιο της συμμετοχής των φαρμακοποιών στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.

Τη συμμετοχή της στις δράσεις της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ να συμμετάσχουν δυναμικά στα δύο συλλαλητήρια, με προσυγκέντρωση στη Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα .
.

Έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ.

Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα» η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ.

Related posts