Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Κόσμος

«Ποδαρικό» στη Νοτιοανατολική Ασία για το 2013

Το 2013 ξεκινά από την Ασία: πρώτα τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού, μετά η Νέα Ζηλανδία και ηΑυστραλία με τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα στον κόλπο του Σίδνεϊ, είναι οι πρώτες χώρες του πλανήτη που υποδέχθηκαν τον ερχομό του νέους έτους.

Για πρώτη φορά η βουδιστική Μιανμάρ, που εξήλθε από δεκαετίες απομόνωσης, θα γιορτάσει την Πρωτοχρονιά μαζί με όλο τον πλανήτη με ένα θέαμα πυροτεχνημάτων στη Γιανγκόν, το οποίο θα παρακολουθήσουν 50.000 πολίτες.

Στην Ιαπωνία, οι οικογένειες επωφελούνται κατά παράδοση αυτές τις ημέρες για να προσευχηθούν σε ναούς πριν καθίσουν οικογενειακά μπροστά από την τηλεόραση για να δουν την εκπομπή του τέλους του έτους Kohaku Uta Gassen, την οποία παρακολουθεί το 40% των Ιαπώνων.

Στις Φιλιππίνες, όπου ως συνήθως η φρενίτιδα των βαρελότων έχει προκαλέσει τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, η πρωτοχρονιά θα γιορταστεί παρά το βαρύ κλίμα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μπόφα που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων στις αρχές του Δεκεμβρίου στο νότιο νησί Μιντανάο.

Στο Ντουμπάι, δεκάδες πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τους 200 ορόφους του Μπουρτζ Χαλίφα, του υψηλότερου πύργου στον κόσμο, υπό τους ήχους συμφωνικής μουσικής που θα παίζει ζωντανά η φιλαρμονική ορχήστρα της Πράγας.

Related posts