Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαρ 2024
Ελλάδα

Παίρνουν 1500 αστυνομικούς από βουλευτές και «επώνυμους» και τους ρίχνουν στους δρόμους

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο δρόμο βγαίνουν 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες προκειμένου να ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Οι άντρες της ΕΛΑΣ θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα -βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, κ.ά- και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. «Καταρχήν, αμέσως μετά τις εκλογές είχε δημιουργηθεί ειδική επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μελέτησε το θέμα των αστυνομικών, που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Η επιτροπή αυτή εξέδωσε το πόρισμά της, το οποίο παρέδωσα σήμερα στον πρωθυπουργό».

Ο κ.Δένδιας υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς ενέκρινε και από την υλοποίηση των μέτρων του πορίσματος, αυτό το οποίο επιτέλους θα συμβεί είναι ότι ένας «πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων θα ριχθεί στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη».

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, δήλωσε πως με την έγκριση του πρωθυπουργού, 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. «Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη “σφράγιση” του Έβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι».

Related posts