Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Κόσμος

«Ο Ομπάμα είναι εγκληματίας πολέμου, χειρότερος από τον Τζορτζ Μπους»

Σε συνέντευξή του, ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία και αριστερών καταβολών πολιτικός ακτιβιστής Ραλφ Νέιντερ, επεσήμανε ότι σε σύγκριση με εκείνη του Τζορτζ Μπους, η εξωτερική και στρατιωτική πολιτική του Ομπάμα έχει υπάρξει περισσότερο επιθετική και παράνομη. Δεν δίστασε μάλιστα να τον χαρακτηρίσει «εγκληματία πολέμου».

«Έχει ξεπεράσει ακόμη και τον προκάτοχό του. Νομίζει πως ο κόσμος είναι τσιφλίκι του. Λες και ο όρος εθνική κυριαρχία δεν σημαίνει τίποτα γι’ αυτόν».

Εκείνο όμως που βρίσκει ακόμη πιο λυπηρό είναι το γεγονός ότι είναι ικανός για πολλά περισσότερα από αυτά που τελικά έχει καταφέρει.

«Ο Ομπάμα αποδείχθηκε κάτω του μετρίου, διότι έβαλε ψηλά τον πήχη. Δημιούργησε πολλές προσδοκίες. Τι προσδοκίες είχε κανείς από τον Μπους; Ο Ομπάμα αποδείχθηκε κάτω του μετρίου, επειδή διανοητικά είναι άνω του μετρίου. Έχει επίγνωση της νομιμότητας, τη στιγμή που την καταπατά ανελέητα».

Παρ’ όλα αυτά, όσον αφορά τον προεκλογικό αγώνα για την προεδρία, ο Νέιντερ δήλωσε πως ο Ομπάμα είναι το «μη χείρον βέλτιστον»…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται στο στόχαστρο του αριστερού πολιτικού. Πέρυσι, ο Νέιντερ είχε δηλώσει πως οι περισσότερες κυβερνητικές οδηγητικές γραμμές σε σχέση με ζητήματα στρατιωτικής και εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης στη Λιβύη, ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

«Δεν έχει πάγιες αρχές. Είναι οπορτουνιστής και κινείται μόνο από σκοπιμότητες, όπως ο Κλίντον. Μερικοί θεωρούν ότι αποστρέφεται τις συγκρούσεις, τις οποίες προτιμά να αποφεύγει. Αν θες όμως να πεις τα πράγματα με το όνομά τους, πρόκειται απλά για οπορτουνιστή, δίχως αρχές».

 

Related posts