Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Ελλάδα

Ο καιρός του Σαββάτου

Βροχερό καιρό στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά και περαιτέρο άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων βροχών τοπικού χαρακτήρα, ενώ τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 16 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά, κυρίως στα νοτιοδυτικά πελάγη, θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών ή όμβρων, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς. Ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό με εξασθένση από το απόγευμα σε μέτριους.

Νεφώσεις με λίγες βροχές και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς. Μέτριοι έως ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, ενισχυόμενοι παροδικά κατά τις μεσημεριανές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις.

Πηγή: meteo.gr

Related posts