Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαρ 2024
Ελλάδα

Ο καιρός της Τετάρτης

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, συνθήκες καύσωνα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, αλλά και λίγες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στον ορεινό άξονα της Πίνδου, περιμένουμε την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012. Λόγω της αυξημένης σχετικής υγρασίας το αίσθημα δυσφορίας αναμένεται να είναι τοπικά ιδιαίτερα έντονο, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και από 25 έως 40 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ωστόσο στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και σε εσωτερικές ηπειρωτικές περιοχές της υπόλοιπης χώρας οι μέγιστες θα αγγίξουν τοπικά τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 με 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα βόρεια ασθενείς και στα υπόλοιπα πελάγη μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα βόρεια τοπικά ισχυροί.

Ηλιοφάνεια και συνθήκες καύσωνα περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 40 και πιθανόν τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, σχεδόν μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Πολλή ζέστη, τοπικά έντονη δυσφορία, και παροδικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

meteo.gr

Related posts