Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο, πολύ γρήγορα στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, και σταδιακά στη Θεσσαλία, στην Κεντρική Στερεά, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Κεντρική και Βόρεια Πελοπόννησο, περιμένουμε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στη Δυτική Στερεά θα έχουν κατά τόπους εξαιρετικά έντονο χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών κυρίως στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 25, από 19 έως 25 στην Ήπειρο, από 19 έως 32 βαθμούς στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 28 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν, με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι και κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανοικτά του Θερμαϊκού σχεδόν θυελλώδεις.

meteo.gr

Related posts