Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κόσμος

Οχάιο: Νικητής ο Ρόμνεϊ με μικρή διαφορά


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με μικρή διαφορά αναδεικνύεται νικητής ο Μιτ Ρόμνεϊ στο Οχάιο, την κρισιμότερη Πολιτεία των εκλογικών αναμετρήσεων της Σούπερ Τρίτης για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, Μ.Ρόμνεϊ προηγείται με 12.000 ψήφους με το 96% των ψήφων καταμετρημένο.
«Φαίνεται ότι θα πάρουμε τουλάχιστον μερικά χρυσά μετάλλια και πάρα πολλά ασημένια μετάλλια» είπε, μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Οχάιο, ο Ρικ Σαντόρουμ.
Η πολιτεία του Οχάιο θεωρείται πολύ κρίσιμη για την συνέχεια της κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Τις προηγούμενες εβδομάδες οι δύο υποψήφιοι είχαν επενδύσει (κυρίως ο Ρόμνεϊ που έχει πολύ καλύτερη χρηματοδότηση) εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις και τηλεοπτικό χρόνο στην Πολιτεία.
Η σημασία του Οχάιο είναι και συμβολική, καθώς κανένας Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος δεν έγινε πρόεδρος αν δεν είχε αποσπάσει νίκη στις προκριματικές εκλογές στην Πολιτεία.
Συνολικά, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης αναδείχθηκε νικητής σε άλλες τέσσερις Πολιτείες (Αϊντάχο, Μασαχουσέτη, Βερμόντ και Βιρτζίνια), ενώ ο Σαντόρουμ επικράτησε σε τρεις (Οκλαχόμα, Βόρεια Ντακότα και Τενεσί).
Σημαντική νίκη απέσπασε ο Νιούτ Γκίνγκριτς στην Τζόρτζια. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ευελπιστούσε ότι θα κέρδιζε σε περισσότερες Πολιτείες, φαίνεται, όμως, ότι πολλοί ψηφοφόροι στράφηκαν στον Ρικ Σαντόρουμ.
Οι δέκα πολιτείες δίνουν 419 εκλέκτορες.

Related posts