Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Τεχνολογία

Οριστικοί τίτλοι τέλους το Μάρτιο για το Windows Live Messenger

«Σύνταξη» παίρνει το Windows Live Messenger τον ερχόμενο Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε μέσω μαζικής αποστολής email η Microsoft στους χρήστες της διάσημης υπηρεσίας.

 

Στις 15 Μαρτίου, το σύνολο των χρηστών του θα μεταφερθεί στο Skype, το οποίο είχε αγοραστεί τον Οκτώβριο του 2011 αντί 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία.

 

Αν και το Messenger θα συνεχίσει να λειτουργεί στην κινεζική ενδοχώρα (εκεί το Skype διαχειρίζεται ένας ντόπιος provider, η ΤΟΜ), η Microsoft επικεντρώνεται πλέον στο Skype, καθώς εδώ και καιρό ενθάρρυνε τους χρήστες της να «μεταναστεύσουν» σε αυτό, εγγραφόμενοι μέσω του λογαριασμού τους (Windows Live ID). Το σύνολο των επαφών των χρηστών του Messenger θα μεταφερθούν στο Skype με το που γίνει η πρώτη εγγραφή.

 

Μέχρι τις 15 Μαρτίου, το Messenger θα λειτουργεί κανονικά, ωστόσο από εκείνη την ημερομηνία και μετά η εγγραφή στο Messenger θα είναι αδύνατη και η είσοδος στο Skype θα είναι αναγκαστική. Η δυνατότητα επικοινωνίας των χρηστών του Messenger, που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια, μέσω Skype υπήρχε ήδη από τον Νοέμβριο.

 

Ο τίτλος του email ήταν «Important info about your Messenger account». Όπως αναφέρει η Microsoft, «φέρνουμε μαζί τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του Messenger και του Skype… θα έχετε τη δυνατότητα να στείλετε instant messages και να κάνετε video chat [με τις επαφές σας στο Messenger] όπως ποτέ άλλοτε, και θα ανακαλύψετε νέους τρόπους να κρατήσετε επαφή μέσω του Skype στο κινητό ή το tablet σας».

 

Όταν η εταιρεία είχε ανακοινώσει αρχικά τον επικείμενο τερματισμό της λειτουργίας του Messenger, είχε προκαλέσει ένα ιδιότυπο σοκ στη διαδικτυακή κοινότητα, καθώς, παρά το ότι το Skype έχει μεγαλύτερο κοινό (280 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες), το Messenger αποτελούσε μία ιστορική υπηρεσία, χαρακτηριστική της εξάπλωσης του Ίντερνετ κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

 

Μέχρι τις 15 Μαρτίου, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα «αναβάθμισης» σε Skype μέσω σχετικού banner. Κλικάροντας εκεί, ο χρήστης ξεκινά την εγκατάσταση του Skype και την απεγκατάσταση του Messenger, διαδικασία που θα είναι αναπόφευκτη μετά τις 15 Μαρτίου. Αντίστοιχη δυνατότητα υπάρχει και σε φορητές συσκευές, όπως το iPhone, τα κινητά με Android και σύντομα με Windows Phone 8.

Related posts