Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Ελλάδα

Οι σχολές που είχαν ζήτηση

Στα εφετινά μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων καταγράφηκε ιδιαίτερα σημαντική αύξηση ων πρώτων προτιμήσεων σε τμήματα Νομικής, Ιατρικής, Ψυχολογίας και αντίστοιχη μείωση στα Παιδαγωγικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η σχολή με τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις είναι η Νομική Αθήνας με 2.631, ακολουθεί η Ιατρική Αθήνας με 1.863 και έπεται η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ με 1.840.
Αναφορικά με τις Αστυνομικές Σχολές, δεν υπήρξε η αύξηση στις προτιμήσεις που αναμενόταν.

Ως εκ τούτου, η κατακόρυφη άνοδος των βάσεων που σημειώθηκε οφείλεται κυρίως στη μείωση των θέσεων κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το τμήμα Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας επιλέχθηκε ως πρώτη προτίμηση από 1.161 υποψηφίους έναντι 1.158 πέρυσι, ενώ στη Σχολή Αστυφυλάκων σημειώθηκε μείωση στις προτιμήσεις των υποψηφίων από 1.048 σε 806.

Αντίθετα, περισσότερες πρώτες προτιμήσεις καταγράφηκαν σε Στρατιωτικές Σχολές, όπως Ευελπίδων και Ικάρων.

Εντυπωσιακή, πάντως, ήταν η άνοδος των προτιμήσεων στα Νομικά Τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών επιλέχθηκε στην κορυφή του μηχανογραφικού δελτίου από 2.631 υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης έναντι 2.173 την περσινή χρονιά.

Related posts