Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

«Οι Αθηναίοι δεν θα ενδώσουν στη βία»


Την φραστική επίθεση που σημειώθηκε εναντίον του σχολίασε ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.
 
Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Χθες το βράδυ, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, όπου βρισκόμουν με φίλους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, δέχτηκα φραστικό προπηλακισμό από ομάδα κουκουλοφόρων.
 
Τούτη η άνανδρη βία, που αποσκοπεί να εμφυσήσει τον φόβο σε όλους, τρομοκρατώντας τα άμεσα θύματά της και υπονομεύοντας το ηθικό των υπολοίπων, εδραιώνει την πεποίθησή μου ότι η δημοτική αρχή της πόλης έχει βρει στέρεο βηματισμό, ότι ακολουθεί το σωστό μονοπάτι για τη σωτηρία της πόλης.
 
Ακόμη και την εποχή που ως Συνήγορος του Πολίτη συγκρούστηκα με κρατικές υπηρεσίες, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των πολιτών, δεν φοβήθηκα ν’ ασκήσω τα καθήκοντά μου. Πόσο μάλλον σήμερα, που τα καθήκοντα αυτά μου τα έχει αναθέσει η πλειοψηφία των Αθηναίων. Οι δημοκράτες αθηναίοι, ανεξαρτήτως επιμέρους πολιτικών πεποιθήσεων είναι η ασπίδα του δήμου μας.
 
Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους αυτής της χώρας. Οι Αθηναίοι δεν θα ενδώσουν στη βία. Καλώ όλους τους κατοίκους της ιστορικής αυτής πόλης, να σταθούν δίπλα μας, προκειμένου να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, δηλαδή το παρόν και το μέλλον της πόλης μας.»

Related posts