Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Πολιτική

Ν. Κακλαμάνης: “Η Ελλάδα δεν είναι Κούβα”

Την πεποίθηση ότι «τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία εάν πετύχουμε» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Στην ομιλία του ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Ανέλαβα με τον Αντώνη Σαμαρά αν και ανήκουμε σε διαφορετικό πολιτικό χώρο να σώσουμε την χώρα. Το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές, αν δεν είχαμε πάρει την επιμήκυνση τα μέτρα θα ήταν 19 δις. Την πέτυχε ο Αντώνης Σαμαράς στις συζητήσεις του με την Μέρκελ. Τα μέτρα θα είναι τα τελευταία μέτρα αν πετύχουμε. Καλείστε να πάρετε την πιο δύσκολη απόφαση μετά τον πόλεμο. Έχουμε πολλούς περιορισμούς στον ανταγωνισμό, η Ελλάδα μοιάζει την οικονομία της Κούβας».

Στο σημείο αυτό της ομιλίας του παρενέβη ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας: «δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα είναι Κούβα και οι έλληνες κουβανέζοι, σας καλώ να το πάρετε πίσω». Την ανάγκη το πακέτο των μέτρων να είναι το τελευταίο επισήμανε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο βουλευτής κ. Νικήτας Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι «σε διαφορετική περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ο πολιτικός τυφώνας θα συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα».

Απευθυνόμενος προς το πρωθυπουργό είπε ότι «σε σένα πέφτει η βαριά κληρονομιά να απελευθερώσεις τους έλληνες από την κατοχή των τροικανών». Άσκησε πάντως κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «πριν από 4 μήνες άλλα υποσχεθήκαμε και άλλα πράττουμε» και υπενθύμισε τα 18 ισοδύναμα για να μην κοπούν μισθοί και την επαναδιαπραγμάτευση.

Related posts