Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Απρ 2024
Κόσμος

Νεκροί δεκάδες αντάρτες των FARC σε συγκρούσεις στην Κολομβία


Τουλάχιστον 32 μέλη της μαρξιστικής ανταρτικής οργάνωσης FARC βρήκαν τον θάνατο σήμερα, σε συγκρούσεις με τις ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος.
«Έως τώρα, 32 αντάρτες των FARC έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις αιχμαλωτίσθηκαν», κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην επαρχία Μέτα, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε ο Σάντος στο υπουργικό συμβούλιο.
Η επιχείρηση τούτη «απέδωσε πολύ καλά αποτελέσματα», θριαμβολόγησε ο πρόεδρος, τονίζοντας πως οι μάχες συνεχίζονταν μέχρι νωρίς το απόγευμα.
«Η επιχείρηση συνεχίζεται και θα ήθελα να συγχαρώ τις ένοπλες δυνάμεις», τόνισε ο Σάντος, μιλώντας από την κοινότητα Βιγιαβισένσιο, σε απόσταση 110 χλμ νοτίων της Μπογοτά.
Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλης έκτασης πλήγμα που καταφέρει ο στρατός στις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), την κυριότερη ανταρτική ομάδα στη χώρα, οι οποίες είχαν χάσει πάνω από 30 μέλη τους σε συγκρούσεις στην επαρχία Αράουκα, στις 21 Μαρτίου.
Οι αντάρτες δέχθηκαν το νέο τούτο πλήγμα ενώ έχουν ανακοινώσει πως προτίθενται να απελευθερώσουν τους τελευταίους 10 αστυνομικούς και στρατιωτικούς, τους οποίους κρατούν ομήρους για πάνω από 12 χρόνια.

Related posts