Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Νέα γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18 Οκτωβρίου

 

 

 

 

 

 

Νέα γενική πανεργατική απεργία προκήρυξαν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ για τις 18 Οκτωβρίου.

Αυτήν την ώρα το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο παραχωρεί Συνέντευξη Τύπου στην οποία μάλιστα ανακοινώθηκε ότι ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ στις 16 Οκτωβρίου θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Το πρωί συνεδρίασε το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), παραχωρούν αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου.

Η ημερομηνία της 18ης Οκτωβρίου ορίστηκε επειδή συμπίπτει με την ημέρα που πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ έχει προταθεί η κήρυξη μιας ακόμη γενικής απεργίας την ημέρα που θα συζητείται στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου που έγινε νωρίτερα την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της κινητοποίησης της Τρίτης, με αφορμή την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ, για την οποία οι διοργανωτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι και σημειώνουν ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι δεν είχε κηρυχθεί απεργία και υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες μετακίνησης.

Related posts