Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Οικονομία

«Μονόδρομος η σταθεροποίηση της Ελλάδας εντός Ευρωζώνης»

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία.

 

Ο κ. Στάινμπρουκ προειδοποίησε για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης, σε περίπτωση αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

 

«Νομίζω ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, προσθέτοντας ότι κάνεις δεν θα μπορούσε να υπολογίσει το κόστος της αποτυχίας στην Ελλάδα.

 

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι το κόμμα του είναι σύμφωνο σε αυτή τη φάση με την κυβέρνηση Μέρκελ στην ανάγκη αποφυγής μιας «σημαντικής αποσταθεροποίησης» και «ενδεχόμενων τάσεων επανεθνικοποίησης» στην Ευρώπη.

 

Ο κ. Στάινμπρουκ υπογράμμισε ακόμη ότι για την ώρα δεν μπορεί να δει κάποια εναλλακτική επιλογή στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράζει ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών, καθώς, σε περίπτωση κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, οι άλλες χώρες θα έπρεπε, ούτως ή άλλως, να βοηθήσουν, ενώ τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας θα εκτοξεύονταν.

 

Υποστήριξε δε ότι ακόμη και η Ανγκελα Μέρκελ προσευχόταν να λάβει τη σχετική απόφαση ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διότι, σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να χρειαζόταν να προσφύγει εκ νέου στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Related posts