Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Με κακοκαιρία η επιστροφή των εκδρομέων

Με τον καιρό… απέναντι ξεκίνησε η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν κατά τόπους, δυσχεραίνουν το ταξίδι των οδηγών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η κυκλοφορία διεκόπη αναγκαστικά, όπως χαρακτηριστικά συνέβη στην περίπτωση της εθνικής οδού Λαμίας – Αθηνών.

 

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειώσουμε ότι το πλήγμα στον εσωτερικό τουρισμό για φέτος και ειδικά για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα ήταν τεράστιο, αφού έως και 60% μειωμένη παρουσιάστηκε η ακτοπλοϊκή κίνηση για το Πάσχα, σημειώνοντας με αυτό τον τρόπο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται εκτός από την Τροχαία και οι Λιμενικές Αρχές για την επιστροφή των εκδρομέων, ενώ είναι αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας.

Αναλυτικότερα, βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική και μετά το μεσημέρι στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένουμε για σήμερα, Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 ως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 ως 23 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

 

Μέτριοι και από το μεσημέρι ισχυροί νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

 

Επιπλέον, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 ως 21 βαθμούς. Τοπικά ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

 

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αρχικά, με βροχή από το απόγευμα θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 ως 21 βαθμούς. Μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

 

Την Τρίτη του Πάσχα θα σημειωθούν βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

 

Την Τετάρτη του Πάσχα τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα βορειοανατολικά και το βράδυ θα εξασθενίσουν. Όι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Διάλεξε την περιοχή που θες και δες τι καιρό θα κάνει.

Related posts