Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κόσμος

Μείωση του χρέους πέτυχε η Γαλλία


Μειωμένο κατά 14,5 δισ. ευρώ, στα 1,818 τρισ. ευρώ ή στο 89,9% του ΑΕΠ, ήταν το δημόσιο χρέος της Γαλλίας το τρίτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, INSEE.
 
Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου το γαλλικό χρέος ανερχόταν στο 91% του ΑΕΠ. Η μείωσή του αποδίδεται κυρίως στον περιορισμό του χρέους της κεντρικής διοίκησης.
 
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblat ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνει ότι η χώρα του έχει το καθήκον να αντιστρέψει έτη δημοσιονομικών ελλειμμάτων.
 
«Η Γαλλία δεν έχει υιοθετήσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εδώ και 30 χρόνια και το δημόσιο χρέος έφτασε το 2011 στον αφόρητο αριθμό του 1,7 τρισεκατομμυρίου ευρώ. Είναι καθήκον μας να αντιστρέψουμε την τάση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Όπως εξηγεί, μετά το 5,2% στο οποίο έφτασε το 2011 το δημόσιο έλλειμμα, η Γαλλία έχει στόχο για την ερχόμενη χρονιά ένα δημόσιο έλλειμμα 3% και να μειώσει το χρέος της από το 2014.
 
«Έχουμε την πρόθεση να τον επιτύχουμε χωρίς να ασκήσουμε την ξεπερασμένη πολιτική της αύξησης των φόρων και των δημοσίων δαπανών», γράφει ο κ. Μοσκοβισί.

Related posts