Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Πολιτική

Μέρκελ- Σαμαράς και …1967

 

 

 

 

 

 

Η Ελλάδα υποδέχθηκε την Μέρκελ και ταυτόχρονα μας θύμισε τακτικές του 1967.

Απαγορεύεται και διατάζουμε….

Στα βήματα του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου η κυβέρνηση του 2012 μας θύμισε εποχές χούντας.

Σήμερα έκλεισαν σχολεία, μαγαζιά ακόμη και δημόσιες υπηρεσίες  υπολειτούργησαν αφού χωρίς λεωφορεία και μετρό ήταν αδύνατον να φθάσει ο κόσμος στις δουλειές του.

Η Ανγκελα Μέρκελ έφθασε στις 13.24 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» .

Την περίμενε ο Αντώνης Σαμαράς. Με τιμές και κάθε επισημότητα υποδέχθηκε τον κατακτητή . Μέρκελ και Σαμαράς περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και φυσικά η μπάντα του πολεμικού ναυτικού έπαιξε τον ελληνικό και γερμανικό εθνικό ύμνο ( σιγά μην και τον ξέχναγαν) ενώ οι καταδρομείς μας απέδωσαν τιμές.

Η Μέρκελ χάρηκε αλλά φυσικά σε τίποτα δεν επρόκειτο να αλλάξει την τακτική αφανισμού του ελληνικού λαού.

Παρόντες φυσικά ήταν εκτός από τον  υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης , ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Σ. Βασιλόπουλος.

Μαζί με την Μέρκελ είναι και  ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη δράση της «Task Force» . Αυτός θα βάλει την τεχνογνωσία του και θα είναι και ο υπεύθυνος για τις αλλαγές που θα κάνει στο ελληνικό κράτος.

Στις 14.15 Μέρκελ και Σαμαράς έφθασαν στο Μαξίμου συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ενώ τη αυτοκινητοπομπή ακολουθούσε από αέρα ένα ελικόπτερο με ελεύθερους σκοπευτές – έτοιμοι για όλα.

Μπορεί να μην κυκλοφορούσαν τρένα, λεωφορεία, αυτοκίνητα και μηχανάκια, όμως κάποιοι κατάφεραν να μαζευτούν στο Ερρίκος  Ντυνάν γιατί ήταν απλήρωτοι. Μόλις είδαν τα αυτοκίνητα με τους επισήμους να περνάνε πέταξαν ένα μπουκάλι με νερό. Φυσικά  αυτό δεν αντιλήφθησαν  οι επίσημοι καλεσμένοι μας.

Λίγο αργότερα στο Σύνταγμα είχαν μαζευτεί διαδηλωτές που παρά  τη χουντική απαγόρευση κατάφεραν να φθάσουν μέχρι εκεί.  Τι περιμένουμε τώρα από την Μέρκελ? Θα το μάθουμε σύντομα. Σίγουρα όμως από όλη αυτή τη φιέστα κερδισμένοι θα βγουν σίγουρα οι Γερμανοί.

Η τρόικα πιέζει. Η Μέρκελ πιέζει και εμείς χάνουμε έδαφος.

Ξένοι διπλωμάτες – παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι η συνάντηση είναι μια συνηθισμένη επίσκεψη- υποστηρίζουν ότι δεν είναι φυσιολογικό  η Μέρκελ  να επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή τη χώρα μας. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Οι δικοί μας πολιτικοί θέλουν να πιστεύουν ότι η γερμανίδα θα προτείνει λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα προτείνει λύση για το δικό της πρόβλημα.

Μην βλέπετε τα χαμόγελα και τις αγκαλιές. Η Μέρκελ δεν βλέπει μπροστά της πρόσωπα. Και δεν έχει συναισθηματισμούς. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εκείνο όμως πού πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι ότι η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου γίνεται μία ημέρα μετά το Eurogroup και 10 ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου. Δεν πρέπει να ανησυχούμε όμως για την παραμονή μας η όχι στο ευρώ. Δεν πρόκειται να βγ ούμε από το ευρώ. Αν βγούμε από το ευρώ θα καταστραφεί και η Γερμανία. Μπορεί να γίνουμε επαίτες αλλά από το ευρώ δεν βγαίνουμε. Μπορεί η μισή Ελλάδα να μείνει με ανέργους που θα ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε αλλά από το ευρώ δεν βγαίνουμε. Το μέλλον μας αυτοί το ξέρουν . Εμείς απλά το φανταζόμαστε. Τώρα αν κάποιοι πέταξαν πέτρες στα Ματ η αν έκαψαν τη ναζιστική σημαία, λυπάμαι που το λέω αλλά δεν αλλάζει σε τίποτα τη γραμμή πού μας χάραξαν. Θα μας εξαντλήσουν με φόρους θα μας στείλουν αδιάβαστους αλλά αυτοί δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ.

Πέρης Χαλάτσης

Related posts