Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Πολιτική

Κ. Παπούλιας: “Μετά τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μήνυμα Ανάστασης απέστειλε προς τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας από το στρατόπεδο της Βʼ Μοίρας Καταδρομών, στη Νάουσα, όπου γιόρτασε την Κυριακή του Πάσχα.

«Εύχομαι σε όλους μας να είναι μια πραγματική Ανάσταση για τον ελληνικό λαό που υπέφερε τον τελευταίο καιρό. Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί η κρίση με ομόνοια, με πίστη σʼ αυτό που κάνουμε και με το όνειρο ότι ύστερα από τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση» δήλωσε.

Στη Μοίρα Καταδρομών τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Βʼ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Κ. Τόπης και ο Διοικητής της Βʼ Μοίρας Καταδρομών Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού Γ. Συρμόπουλος.

Η οικονομική κρίση και η προεκλογική περίοδος άλλαξαν και τον εορτασμό του Πάσχα.

Οι περισσότεροι πολιτικοί πέρασαν την Κυριακή του Πάσχα στα σπίτια τους ή στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, ενώ ετοιμάζονται να ριχτούν και πάλι από την Τρίτη στην προεκλογική μάχη.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται για το Πάσχα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο πασχαλινό μήνυμά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «αυτό το Πάσχα μπορεί να είναι αυτό που σημαίνει η λέξη Πάσχα: έξοδος, ευκαιρία εξόδου από την κρίση».

«Είναι μια μέρα που μας επιβάλλει να είμαστε ενωμένοι, αισιόδοξοι, ελπιδοφόροι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την αναστάσιμη ακολουθία. «Η οργή, ο φόβος, η απογοήτευση και η απαισιοδοξία δεν μας οδηγεί πουθενά. Πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη και κοινωνική δύναμη για να ξεπεράσουμε την κρίση. Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε» πρόσθεσε.

Στο Ναύπλιο, την ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε στο πασχαλινό του μήνυμα: «Πιστοί στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες αντλούμε, σήμερα, το μέγα μήνυμα: Ότι, μετά το Γολγοθά και τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση».

Μετά την Αναστάσιμη Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, δήλωσε: «Μετά τα Πάθη ήρθε η λαμπροφόρος Ανάσταση.Με την Ανάσταση ήρθε και η παντοδύναμη Ελπίδα.

Μονοιασμένοι και αποφασισμένοι όλοι οι Έλληνες θα κάνουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή την ελπίδα πραγματικότητα. Για κάθε σπίτι. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται την οικογένειά του στην Αίγινα, ενώ Πάσχα στην Αθήνα θα κάνουν οι Αλέκα Παπαρήγα, Γιώργος Καρατζαφέρης και Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το ΠΙΚΠΑ Βούλας. «Το αναστάσιμο μήνυμα ας γίνει μήνυμα ανάστασης και ανάτασης του λαού μας. Μήνυμα ανατροπής της κοινωνικής αδικίας αλλά και μήνυμα ελπίδας για μια προοπτική κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας» είπε.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στην Φωκίδα και την Αιτωλοακαρνανία.
Από την παιδούπολη για κακοποιημένα παιδιά στον Άλιμο, που επισκέφθηκε, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «το μήνυμα της Ανάστασης για τους Έλληνες φέτος είναι ένα μήνυμα προσπάθειας και αγώνα».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λ. Κατσέλη σημειώνει ότι «η Ανάσταση αποκτά χαρακτήρα αγώνα για την αλλαγή, την ανατροπή και την ελπίδα».

Μετά το Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί ρίχνονται και πάλι στην προεκλογική μάχη. Την Τρίτη συνεδριάζει η επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ, προκειμένου να «κλειδώσουν» τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος θα γίνει την Πέμπτη στο κλειστό του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.

Related posts