Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο Αστυνομικοί.

Τραυματίες, προσαγωγές, και μόλις ελάχιστες συλλήψεις, στο κέντρο της Αθήνας, είναι ο απολογισμό των σοβαρών επεισοδίων που αμάυρωσαν την πορεία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την περασμένη Τετάρτη (15/06).

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο από την περασμένη Τετάρτη (15/06), οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Ο Υπαστυνόμος Α’ από την Αστυνομικική Διεύθυνση Κορινθίας, είχε διαταχθεί επικεφαλής διμοιρίας ΜΑΤ, η οποία ήταν σε διάταξη στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.   Νεαροί που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία, επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο βεγγαλικό στο οποίο είχαν προσαρμόσει κροτίδα, στους αστυνομικούς της διμοιρίας. Ο νεαρός επικεφαλής Υπαστυνόμος, ο οποιος είχε ανοίξει το προστατευτικό τζάμι του κράνους του, σε μια προσπάθειά του να κατευθύνει με τις εντολές του τη διμοιρία, τραυματίσθηκε σοβαρά, όταν το αυτοσχέδιο βεγγαλικό, μπήκε μέσα από το κράνος του, και εξερράγη. Αμεσα μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο λόγο της κρισιμότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο όπου παραμένει για νοσηλεία. Σύμφωνα με του θεράποντες ιατρούς ο Αστυνομικούς, έχει χάσει την ακοή του, και θα χρειαστέι χρόνος μέχρι να αντιμετωπίστεί πλήρως το πρόβλημα.

Ένας ακόμα Αστυφύλακας των ΜΑΤ όμως, τραυματίσθηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ύστερα από χτύπημα που δέχθηκε από ομάδα που προσκαλούσε επεισόδια, και επιθέσεις κατά των Αστυνομικών Δυνάμεων που είχαν παραταχθεί ως φραγμός επί της Β.Σοφίας, μπροστά από τα λουλουδάδικα στην είσοδο της Βουλής.

Συμφωνα με του γιατρούς ο νεαρός Αστυφύλακας έχει υποστεί ακροτηριασμό στον τένοντα του χεριού, με αποτέλεσμα να έχει χάσει δύο δάκτυλα, εξαιτίας χτυπήματος που δέχθηκε από ξύλινο αυτοσχέδιο ρόπαλο.

Στα σοβαρά επεισόδια, της περασμένης Τετάρτης (15/06) , σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, τραυματίσθηκαν συνολικά 80Αστυνομικοί, δέκα από τους οποίους διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι με περιπολικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τριάντα πολίτες,  οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα, είναι όσοι μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία προκειμένου να τους παρασχεθού οι πρώτες βοήθειες.

Related posts