Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Πολιτική

Κουβέλης: «Υπήρξε συμφωνία στους βασικούς άξονες»

Ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών τόνισε πως επήλθε συμφωνία σε βασικούς άξονες αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα επιμείνει στη ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων (εάν η Ελλάδα είναι εντός στόχων κάποια από τα επώδυνα μέτρα μπορούν να μην εφαρμοστούν).

Παράλληλα ο κ. Κουβέλης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να επιμείνει η ελληνική πλευρά στο θέμα της επιμήκυνσης που όπως είπε θα αποτελέσει σημαντική ελάφρυνση.

Το ερώτημα είναι εάν στη σύσκεψη συμφωνήθηκε παρά τις όποιες επιμέρους εκκρεμότητες το τελικό πακέτο καθώς ο κ. Κουβέλης άφησε να εννοηθεί ότι συνεχίζεται κάποιου είδους διαπραγμάτευση με την τρόικα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινά αυτές τις ημέρες, αλλά η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα».

Ο κ. Κουβέλης κατέληξε λέγοντα ότι το πακέτο που θα έλθει στη Βουλή θα πρέπει να είναι ενταγμένο σε ένα συνολικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και αναπτυξιακούς στόχους.

Related posts