Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Κόσμος

Κονστάνσιου: Η Ισπανία να απαντήσει αμέσα στο ζήτημα στήριξης των τραπεζών της

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιου (Πορτογαλία) ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση στην Ισπανία να παράσχει μιαν «επείγουσα απάντηση» στο ζήτημα της διάσωσης των εμπορικών τραπεζών της, με σκοπό «να κατευναστούν οι χρηματαγορές».

 

«Χρήζουν ανακεφαλαιοποιήσεων οι ισπανικές τράπεζες, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που είναι αναγκαίο να εξευρεθεί μία γρήγορη λύση, με σκοπό να κατευναστούν οι χρηματαγορές» κατέθεσε στην επί των Οικονομικών επιτροπή του πορτογαλικού κοινοβουλίου ο αξιωματούχος.

 

Στη Μαδρίτη, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα ότι «καμία σχετική απόφαση δεν έχει, ακόμα, ληφθεί».

 

Την ίδια ώρα διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο, δηλώνουν ανωνύμως ότι «στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενδέχεται να συγκληθεί σύσκεψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ευρωζώνης, με αποκλειστικό θέμα της τις ισπανικές τράπεζες».

 

Ο Πορτογάλος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κατέθεσε επίσης ότι «τα προβλήματα ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών αναλύονται τώρα από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, προς το παρόν όλα τα μέσα είναι διαθέσιμα ώστε οι τράπεζες της Ισπανίας να ανακεφαλαιοπηθούν και το πρόβλημα να βρει λύση». Εξήγησε μάλιστα: «Αυτό που αναμένεται είναι η Ισπανία να απευθύνει ένα αίτημα βοήθειας αποκλειστικώς υπέρ ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της -το οποίο αποτελεί μια νέα δυνατότητα, εδώ και λίγους μόνον μήνες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ)».

Related posts