Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Οικονομία

Κοινό μέλλον Ελλάδας και Γερμανίας στην ευρωζώνη

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναγκαία χαρακτήρισε τη σταδιακή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να αποκατασταθεί το διεθνές κύρος της Ελλάδας ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μ. Λινκ κατά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημ. Κούρκουλα.

Παράλληλα ο κ. Λινκ σημείωσε ότι στο θέμα της ελληνικής κρίσης έχει χαθεί πολύς χρόνος ωστόσο η νέα συγκυβέρνηση έχει δηλώσει τη βούλησή της για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και αυτό «έχει γίνει θετικά δεκτό».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένεται με ενδιαφέρον μια «περιεκτική και σοβαρή αξιολόγηση της ελληνικής προσπάθειας από την τρόικα» ενώ κρίσιμη χαρακτήρισε την εκκρεμότητα που ανακοινώθηκε σήμερα από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, το οποίο παρέπεμψε στα μέσα Σεπτεμβρίου την απόφασή του για την συμβατότητα με το σύνταγμα της χώρας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης.

Από την πλευρά του ο κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι στόχος είναι οι ελληνογερμανικές σχέσεις να μην εξαντλούνται στη σχέση δανειοδότη και δανειολήπτη αλλά να ανακτήσουν το στρατηγικό βάθος που ιστορικά τις χαρακτηρίζει.

Τέλος, οι δύο συνομιλητές συζήτησαν για το κοινό μέλλον Ελλάδας και Γερμανίας στην ευρωζώνη.

Ο Μ. Λινκ είχε ακόμη συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Related posts