Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Auto-Moto

Ιδανικό για την Πόλη και όχι μόνο…. Νέο Peugeot 107

 

Του Πέρη Χαλάτση  phalatsis@now24.gr

 

Μοντέρνο και ανανεωμένο. Καθαρά γαλλικό στυλ. Μπορεί να πούμε ότι είναι αποκλειστικά ένα αυτοκίνητο πόλης. Που όμως απευθύνεται το Peugeot 107. Απευθύνεται σ αυτούς που θέλουν το αυτοκίνητο για να μετακινηθούν όχι σε μεγάλες αποστάσεις. Όχι γιατί το 107 δεν πάει αλλά ο σκοπός του είναι άλλος. Το ερώτημα είναι αν ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει  να διαλέξει το 3πορτο η το 5πορτο 107 ?

Η απάντηση είναι απλή. Αν δεν έχει οικογένεια τότε θα πρέπει να δει την 3πορτη έκδοση. Αν έχει οικογένεια θα πρέπει να σκεφθεί αρκετά το μπές βγες. Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι κουραστικό να βγαίνεις από το αυτοκίνητο για να περάσουν οι επιβάτες στις πίσω θέσεις.

Είναι σχεδιασμένο με άλλη λογική. Με  πιο μοντέρνες γραμμές αλλά απλές. Σίγουρα δεν σε μαγνητίζει αλλά δεν περνάει και απαρατήρητο. Αν το διαλέξεις για να σε κοιτούν όταν περνάς, από ένα «in» δρόμο τότε η επιλογή είναι λάθος. Αν το διαλέξεις για να κάνεις τη δουλειά σου όμορφα, γρήγορα και φθηνά τότε είναι καλή επιλογή.

Το νέο Peugeot 107 διατίθεται σε 3θυρα και 5θυρα αμαξώματα και είναι διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις: «Αccess», «Access Pack» και «Active». Το 107 έρχεται στην Ελλάδα με κινητήρα των 1000 κ.εκ με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και με κιβώτιο ταχυτήτων 5-σχέσεων two-tronic. Εμείς δοκιμάσαμε αυτό με το μηχανικό κιβώτιο. Πριν δούμε το αυτοκίνητο της δοκιμής μας συγκρίνετε τις τιμές του νέου 107. Οι διαφορές είναι μικρές. Τα 3θυρα 107 έχουν : Access: 9.740 ευρώ, Access Pack: 10.440 ευρώ,
Active: 10.840 ευρώ,Active 2-Tronic: 11.740 ευρώ.

Τα 5θυρα 107 είναι ελαφρώς πιο ακριβά. Η έκδοση Access για παράδειγμα έχει  10.090 ευρώ.

Καλό είναι να σας πούμε ακόμη τις διαφορές των εκδόσεων.

  1. Η έκδοση Access διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό: αερόσακο οδηγού και συνοδηγού, ABS, υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης ηλεκτρικά υποβοηθούμενο και ράδιο CD με 2 ηχεία.
  2. Η έκδοση Access Pack περιλαμβάνει επιπλέον: κλιματισμό, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και ράδιο CD με 4 ηχεία.
  3. Η έκδοση Active διαθέτει επιπλέον της έκδοσης Access Pack: πλευρικούς αερόσακους, προβολείς ομίχλης, στροφόμετρο και διαιρούμενο πίσω κάθισμα.

Με εντελώς ανασχεδιασμένη εμφάνιση εμπρός αλλά τις ίδιες διαστάσεις, το 107 υιοθετεί τον νέο σχεδιαστικό ύφος της Peugeot.Ο  εξοπλισμός του 107 βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με το νέο ηχοσύστημα.

Το σχήμα του 107 έχει νέα σχεδιαστική αντίληψη. Τα φώτα είναι πιο εκλεπτυσμένα. Τα μπροστινά επεκτείνονται και έχουν μία μάσκα σε δύο τόνους, σε απόλυτη αντιστοιχία με το λιοντάρι, ενώ πίσω διακοσμούνται με μία σκούρα μάσκα που πλαισιώνει τα φώτα με ένα σκούρο ρουμπινένιο χρώμα.Η νέα γρίλια του ψυγείου, είναι στην χαρακτηριστική μορφή κυψέλης του 107, και σχηματίζει ένα λεπτό και ξεχωριστό χαμόγελο, που πλαισιώνεται από το χρώμα του αμαξώματος που το πλαισιώνει.Ο νέος εμπρός προφυλακτήρας έχει προστατευτικά φιλέτα – ένα εμπρός και τα άλλα δύο στα πλαϊνά – τόσο διακοσμητικά όσο και πρακτικά, ιδιαίτερα χρήσιμα για τις συνθήκες της οδήγησης στην πόλη.Το 107 υιοθετεί μια νέα οπτική ταυτότητα εμπρός μέσω των φώτων ημέρας LED που τονίζουν τα πλευρικά προστατευτικά, και – ανάλογα με την έκδοση – προβολείς ομίχλης με χρωμιωμένο πλαίσιο.

Όλα αυτά δίνουν μια νέα ταυτότητα στο μικρό 107 το οποίο είναι ευκολοδήγητο στην πόλη. Για αυτούς πού ενδιαφέρονται όχι μόνο για την οδήγηση αλλά και για τα υπόλοιπα καλούδια θα αναφέρουμε το ηχοσύστημα CD που έχει 2 επιπλέον ηχεία στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση – Ένα νέο ηχοσύστημα PC Bluetooth CD διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό, και συνδυάζεται με 2 επιπλέον ηχεία, προσφέροντας συνδέσεις USB, MP3 και Bluetooth, που συνήθως βρίσκουμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Το τιμόνι είναι δερμάτινο και ο μοχλός ταχυτήτων έχει δερμάτινη επένδυση, και διατίθεται στο βασικό ή στον προαιρετικό εξοπλισμό. Σήμερα όμως εκτός από την τιμή του αυτοκινήτου θα πρέπει να βλέπουμε και την κατανάλωση. Το κόστος χρήσης είναι  βελτιωμένο με την κατανάλωση καυσίμου να έχει μειωθεί σε 4.3 και 4.5 l ανά 100km αντίστοιχα, για το μηχανικό και το two-tronic κιβώτιο ταχυτήτων.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής είχε ζάντες αλουμινίου, μοχλό ταχυτήτων σε ματ αλουμίνιο, χρωμιωμένα κατώφλια πόρτας ή πατάκια με κεντημένο το “107”.

Στην οδήγηση μας άρεσε γιατί έχει ευελιξία και είναι ελαφρύ και ευκολο στο παρκάρισμα. Έχει τελείως νεανική εμφάνιση και σίγουρα απευθύνεται σε μια άλλη γενιά ανθρώπων. Η οδηγική του συμπεριφορά σε συνδυασμό με τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας (99 gr/km) και την προσιτή τιμή του, κάνουν το νέο 107 ιδιαίτερα ελκυστικό.Με μήκος 3,43 m και κύκλο στροφής 9,46 m το νέο Peugeot 107 αποτελεί την ιδανική λύση για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Με τον κινητήρα των 1000 cc και ιπποδύναμη 68 ίππων η μετακίνηση και εκτός πόλης είναι ευχάριστη και οικονομική. Είναι μια λύση αρκετά καλή στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Related posts