Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κόσμος

“θετικά” τα μέτρα μείωσης του δημόσιου ελλείμματος της Ιταλίας

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG 24, πως θεωρεί “θετικά” τα μέτρα μείωσης του δημόσιου ελλείμματος, που υιοθέτησε την προηγούμενη βδομάδα η ιταλική κυβέρνηση. Συγχρόνως κάλεσε την κυβέρνηση στη Ρώμη να υιοθετήσει, παράλληλα, “δομικές μεταρρυθμίσεις υπέρ της ανάπτυξης”.

“Από την άποψη της ΕΚΤ, του Διοικητικού συμβουλίου της, αλλά και από την άποψη της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, είναι θεμελιώδους σημασίας να γίνουν κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις, όσον αφορά τους τομείς των υπηρεσιών και της εργασίας. Αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, ένα παράδοξο η Ιταλία, έχει πολύ δραστήριους επιχειρηματίες, όμως συγχρόνως τα αποτελέσματα στον αναπτυξιακό και παραγωγικό τομέα δεν είναι τα αναμενόμενα και, κατά την προσωπική μου άποψη, τούτο οφείλεται στην παρουσία τροχοπέδης της ανάπτυξης, που έχει δομική διάσταση”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Στην Ιταλία, το πρώτο φετινό τρίμηνο, ο ρυθμός ανάπτυξης σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο διαμορφώθηκε στο άτονο 0,1%.

Related posts