Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Πολιτική

Θετικά είναι τα μηνύματα σχετικά με τη συμφωνία για το PSI!

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ κάνουν λόγο για θετικό κλίμα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το PSI, ενώ δηλώνουν πως σήμερα και αύριο αναμένεται να κλειδώσει  η τελική συμφωνία που θα παρουσιασθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ίδιοι κύκλοι ξεκαθαρίζουν πως η μετάθεση της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς για αύριο το μεσημέρι, δηλαδή λίγες ώρες πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες, δεν συνδέεται με κάποια εμπλοκή στο PSI, αλλά με την αρτιότερη ενημέρωση των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση τόσο για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων όσο και για τις θέσεις της τρόικας. Όπως τονίζουν και η σημερινή συνάντηση των κ. Παπαδήμου και Νταλλάρα εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η πλευρά των δανειστών έχει αποδεχθεί σχεδόν το σύνολο των προϋποθέσεων που έχει θέσει η ΕΕ και έχει επιδείξει πολύ θετική στάση . Έτσι οι διαπραγματεύσεις κλείνουν κοντά σε συμφωνία για απόσυρση χρέους 70% σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, με το μέσο επιτόκιο να κλειδώνει στο 3,7% και το προεξοφλητικό επιτόκιο στο 10%. Βέβαια η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης θα γίνει αφού οι Ευρωπαίοι δώσουν την τελική έγκριση τους.

Μερικώς στη μετάθεση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς συνέβαλε και το ραντεβού του κ. Γ. Παπανδρέου με την τρόικα το οποίο ξεκίνησε στις 4 μ.μ. και ήταν άγνωστο τη πρωί το πόσο θα διαρκούσε.

Related posts