Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Τεχνολογία

Η Apple μέσα σε… διαστημόπλοιο

Κτίριο σε στιλ «διαστημόπλοιο που προσγειώνεται» επιθυμεί να χτίσει ο Στιβ Τζομπς, ώστε να στεγάσει τον ίδιο και τους υπαλλήλους της Apple, εταιρεία η οποία ολοένα και διογκώνεται.

Παρουσίασε τα εντυπωσιακά σχέδια του κτιρίου στο δημοτικό συμβούλιο του Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, και περιμένει έγκριση προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής το 2012.

Το κτίριο θα είναι τοποθετημένο στη Σίλικον Βάλεϊ , θα χωράει 12.000 υπαλλήλους, ενώ οι εγκαταστάσεις στο σύνολό τους θα καλύπτουν έκταση 600.000 τ.μ. Να σξμειωθεί πως η Apple έχει ήδη προχωρήσει στην αγορά μίας έκτασης 400.000 τ.μ. από τη Hewlett-Packard.

«Μπορούμε να κατασκευάσουμε τα καλύτερα γραφεία στον κόσμο», τόνισε ο Τζομπς, απευθυνόμενος στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην 20λεπτη παρουσίαση. «Πραγματικά πιστεύω ότι θα έρχονται φοιτητές της αρχιτεκτονικής για να το δουν. Είναι εκπληκτικό. Χρησιμοποιήσαμε τη τεχνογνωσία μας για να φτιάξουμε τα καταστήματά μας σε όλο τον κόσμο και τώρα γνωρίζουμε πώς να φτιάχνουμε τα μεγαλύτερα κομμάτια γυαλιού στον κόσμο για αρχιτεκτονική χρήση» προσέθεσε.

Ως προς τα στοιχεία που θα δεσπόζουν, το 80% της έκτασης θα καταλαμβάνεται από φυσικό τοπίο, ενώ το κεντρικό κτίριο θα περιβάλλεται από γυαλί. Το campus θα είναι ενεργειακά αυτόνομο και θα διαθέτει καφετέρια 3.000 θέσεων, συνεδριακές εγκαταστάσεις και κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης.

Αν η πρόταση γίνει δεκτή, τότε οι εργαζόμενοι της Apple θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο μέχρι το 2015.

 

Related posts