Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Χωρίς κατηγορία

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νεφώσεις με βροχές, στο Ιόνιο, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις από τη Στερεά και βορειότερα που αρχικά θα επηρεάζουν ακόμα και πεδινά τμήματα, περιμένουμε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012. Οι χιονοπτώσεις γρήγορα, από τη Νότια Θεσσαλία και νοτιότερα θα περιορίζονται σε όλο και μεγαλύτερα υψόμετρα, ενώ στη Δυτική Μακεδονία, στη Βόρεια Θεσσαλία και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα είναι τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου, αλλά σταδιακά στις Σποράδες θα μετατραπούν σε βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 1 βαθμό, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από -4 έως 5, στην Ανατολική Ελλάδα από 0 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς, στις Σποράδες από 2 έως 6 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 5 έως 12 βαθμούς. Στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι, και στο Νότιο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Χιονόνερο στα νοτιότερα και παράκτια τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι νωρίς το πρωί, φαινόμενα που σταδιακά στα πεδινά θα μετατραπούν σε βροχές με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε σχεδόν μέτριους.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού και στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμό. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Related posts