Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κόσμος

ΗΠΑ: αντίθετοι πολλοί βουλευτές για υπερκυβερνητικό έλεγχο στο Ιντερνετ

Βουλευτές και στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασαν σήμερα την ακλόνητη αντίθεσή τους για την προοπτική να περάσει το Ιντερνέτ στον έλεγχο του ΟΗΕ, όπως ζητούν πολλές άλλες χώρες.

 

«Κατά τη διάρκεια διμερών συναντήσεων στις οποίες είχαμε προσκληθεί, αντιταχθήκαμε με σθένος σε κάθε προσπάθεια να υπάρξει ένας υπερ-κυβερνητικός έλεγχος πάνω στο Ιντερνέτ», διατράνωσε ο Φίλιπ Βέρβιρ, υπεύθυνος του αμερικανικού ΥΠΕΞ για τον συντονισμό των τεχνολογιών της πληροφορίας, κατά τη διάρκεια ακρόασής του στο Κογκρέσο.

 

Το να γίνει κάτι τέτοιο «θα χαλιναγωγούσε μοιραία τη δυναμική του Ιντερνέτ», πρόσθεσε.

 

Σε σημείωμά της, η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων—στην οποία πραγματοποιήθηκε η ακρόαση—τονίζει πως κατά τη γνώμη της η παράδοση του ελέγχου του Ιντερνέτ στον ΟΗΕ, «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ζωτικότητά του, αλλά επίσης και τα οικονομικά και κοινωνικά ωφελήματα από τα οποία ευνοείται ο πλανήτης».

 

Κατά τη σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών ( UIT), η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, ορισμένες χώρες πρόκειται να προτείνουν στο όργανο αυτό του ΟΗΕ να αναλάβει την ευθύνη του ελέγχου του διαδικτύου.

 

Η Ρωσία και η Κίνα εκφράζουν τη λύπη τους που οι ΗΠΑ έχουν, κατ’ αυτές, το ‘πάνω χέρι’ στο Ιντερνέτ και ζητούν να δοθούν περισσότερες εξουσίες στον ΟΗΕ προκειμένου να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Related posts