Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Πολιτική

Επιστολή Βενιζέλου στα κόμματα για το ντιμπέιτ

Τη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού διαλόγου πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του προς τους αρχηγούς των κομμάτων.

 

Ο κ. Βενιζέλος προτείνει τη συμμετοχή των αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της προηγούμενης Βουλής, οι οποίοι θα συμφωνούσαν σε κάτι τέτοιο.

 

Η πρόταση αφορά τους αρχηγούς των κομμάτων που αναδείχθηκαν από τις εκλογές του 2οο9, αλλά και τους επικεφαλής των ΚΟ που απέκτησαν κοινοβουλευτική υπόσταση στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Βουλής, με βάση τον Κανονισμό του Σώματος.

 

Προτείνει επίσης οι όροι του διαλόγου να ρυθμιστούν από τους δημοσιογράφους που θα επιλεγούν ως συντονιστές.

 

Εξάλλου, η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, «προκειμένου να βρεθεί μια καλόπιστη και εφικτή λύση».

 

Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει την πρότασή του για τη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών διαλόγων μεταξύ του ίδιου και του κ. Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για παρελκυστική τακτική «να αποφεύγει κάθε είδους τηλεοπτικού διαλόγου».

 

Επισημαίνει επίσης ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι κρισιμότερες για τον τόπο μετά το 1974, αλλά «κινδυνεύουν να είναι αυτές στις οποίες ακυρώθηκε πλήρως η έννοια του τηλεοπτικού διαλόγου».

 

Φ. Γεννηματά: «Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στον διάλογο, δεν κρύβεται πίσω από διαδικαστικά προσχήματα»

 

Με επιστολή του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ προτείνει «έστω κι αυτή τη στιγμή, τη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της προηγούμενης Βουλής, που συμφωνούν σε κάτι τέτοιο», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.

 

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι οι όροι του διαλόγου μπορούν να ρυθμιστούν από τους δημοσιογράφους, που θα επιλεγούν ως συντονιστές και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένει σαφή απάντηση σε αυτή τη συγκεκριμένη πρόταση.

 

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική προς τον πρόεδρο της ΝΔ για τη στάση του απέναντι στο θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης, σημειώνοντας ότι «ο κ. Σαμαράς, στις πιο κρίσιμες εκλογές για τον τόπο, επιλέγει διαρκείς μονολόγους».

 

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ επιμένει στον διάλογο, δεν κρύβεται πίσω από διαδικαστικά προσχήματα» και «σέβεται το δικαίωμα του πολίτη να ακούσει, να συγκρίνει και να κρίνει».

Related posts