Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Επεκτείνονται τα ηλικιακά όρια για δωρεάν νομική βοήθεια σε νέους


Δωρεάν νομική βοήθεια, θα παρέχει από το 2013 η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στους ανήλικους και σε νέους από 18 έως 30 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους», ενόψει των νέων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών.
 
Το ηλικιακό όριο δωρεάν νομικής στήριξης ήταν μέχρι σήμερα τα 24 έτη. Το πρόγραμμα απευθείνεται σε ανήλικους και νέους ενήλικους που δεν διαθέτουν τους πόρους για να αναλάβουν το οικονομικό κόστος μιας δικαστικής διαμάχης ή και εξωδικαστικά.
 
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας, η δωρεάν νομική βοήθεια θα παρέχεται αφενός σε νέους 18-30 ετών-και ίσως επεκτείνεται έως τα 35 έτη- για υποθέσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή του Νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Αφετέρου,δε θα παρέχεται σε ανήλικους και νέους μέχρι 30 ετών για κάθε είδους εργατικές διαφορές.
 
Η δωρεάν νομική βοήθεια χορηγείται έως την ηλικία των 35 ετών για γυναίκες που εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης λευκής σαρκός, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας.
 
Παράλληλα, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε νέους δικηγόρους να αναλάβουν υποθέσεις, αφού οι νομικοί που θα απασχοληθούν θα είναι επίσης έως 35 ετών.
 
Από το ηλικιακό κριτήριο των νομικών εκπροσώπων εξαιρούνται οι υποθέσεις που απαιτούν ειδικό χειρισμό και εκείνες οι υποθέσεις που απαιτούν την παράσταση δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω.
 
Μέσω της ιστοσελίδας της, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς καλεί Δικηγόρους Συλλόγους και Ενώσεις Νέων Δικηγόρων της χώρας να συμμετάσχουν στην υλοποίηση του προγράμματος.
 
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα λήγει στις 10 Δεκεμβρίου 2012.
 
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη διετία (2011-2012) συμμετείχαν στο πρόγραμμα συνολικά 16 Δικηγορικοί Σύλλογοι.

Related posts