Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Οικονομία

Εξόφληση της Εφορίας έως και σε οκτώ δόσεις, ανάλογα με το εισόδημα που δηλώνεται

Σε ένα σχέδιο προκειμένου οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν σε τρεις, έξι ή οχτώ δόσεις τα εκκαθαριστικά της Εφορίας τα οποία περιλαμβάνουν ον φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά αλλά και το τέλος επιτηδεύματος προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί να έχει την ίδια μεταχείριση κάποιος που δηλώνει εισόδημα 100.000 ευρώ, με κάποιον που είναι λίγο πάνω από το αφορολόγητο» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ο κυβερνητικός εταίρος μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση ώστε η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων να γίνει σε έξι έως οχτώ δόσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρύθμιση η οποία έχει ετοιμαστεί από το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει πως η πρώτη δόση της αποπληρωμής (στις οχτώ δόσεις) θα είναι στο τέλος Αυγούστου και η τελευταία τον Μάρτιο 2013.

Η ρύθμιση συγκεκριμένα προβλέπει πως όσοι πολίτες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 50.000 ευρώ θα δύνανται να πληρώσουν έως και σε οχτώ δόσεις τον φόρο. Όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 80.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώσουν σε έξι ισόποσες δόσεις, ενώ για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 ευρώ θα παραμείνουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Τώρα σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής, το πλεονέκτημα των δόσεων θα χάνεται για αυτόν και θα πρέπει να πληρώσει την συνολική του οφειλή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012. Μάλιστα θα υπάρχει και απειλή ενεργοποίησης των μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων που αφορούν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Related posts