Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Κοινωνία

Ελληνορουμανική σπείρα ανατίναζε Α.Τ.Μ. με αέριο!

«Φούσκωναν» σαν… μπαλόνια τα Α.Τ.Μ. διοχετεύοντας στο εσωτερικό τους αέριο με λάστιχα υψηλής πίεσης και προκαλούσαν έκρηξη με σπινθήρα μπαταρίας, διαλύοντάς τα και απελευθερώνοντας τις κασετίνες που περιείχαν τα χαρτονομίσματα! Αυτό το ασυνήθιστο κόλπο χρησιμοποιούσε η πενταμελής σπείρα Ελλήνων και Ρουμάνων κακοποιών που εξαρθρώθηκε στην έκτη κατά σειρά απόπειρά της στο Βαθύ Αυλίδας στην Εύβοια.

 

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για ύποπτες κινήσεις έξω από την τοπική Εμπορική τράπεζα, συνέλαβαν δύο Ρουμάνους ηλικίας 29 και 37 χρόνων ενώ διέφυγαν ένας 32χρονος ομοεθνής τους και δύο Έλληνες ηλικίας 44 και 58 χρόνων, αφήνοντας πίσω τους τρία αυτοκίνητα ένα από τα οποία είχε κλαπεί τον Αύγουστο από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέσα βρέθηκαν δυο φιάλες τύπου προπανίου συνδεδεμένες με λάστιχα υψηλής πίεσης, μια φιάλη ενάμισι λίτρου γεμάτη βενζίνη, ένα πιστόλι των 7,65 χιλιοστών, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελούνταν από ένα πλαστικό μπουκάλι μισού λίτρου με βενζίνη στο οποίο ήταν στερεωμένο ένα καλώδιο που συνδέονταν με ένα χειριστήριο και δύο ακροδέκτες. Ακόμη, κατασχέθηκαν τρία κινητά και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

 

Με την ασυνήθιστη μέθοδό τους, οι κακοποιοί είχαν χτυπήσει άλλα πέντε Α.Τ.Μ., αλλά μόνο από ένα στα Σελιανίτικα Αχαΐας είχαν πάρει 79.600 ευρώ στις 13 Ιουνίου. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν κατόρθωσαν να πάρουν χρήματα. Ως τώρα εξιχνιάστηκαν οι ανατινάξεις των Α.Τ.Μ. σε σούπερ μάρκετ σε παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας στο Σχηματάρι στις 16 Μαΐου, σε σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Αθηνών- Σουνίου στην Κερατέα στις 14 Μαΐου, σε σούπερ μάρκετ στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Ωρωπού- Χαλκουτσίου στις 12 Μαΐου και σε κάβα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία στις 25 Αυγούστου.

 

Όλα τα μέλη της σπείρας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν πολλές φορές την Αστυνομία για διάφορα κακουργήματα. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τους τρεις συνεργούς τους και συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν αν εμπλέκονται και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Related posts